Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ЦСКА се завърна в топ 3 след втора поредна победа

OFFNews 04 декември 2016 в 19:48 5665 1

Отборът на ЦСКА постигна втора поредна победа в Първа лига, след като надигра Пирин Благоевград с 2:0 на стадион "Българска армия" и се завърна в топ 3 във временното класиране.

В предишния 16-и кръг "червените" победиха със същия резултат Нефтохимик в Бургас при дебюта на новия временен треньор Стамен Белчев, който наследи горещия стол след напускането на румънеца Едуард Йорданеску.

Централният нападател на ЦСКА Преслав Йорданов откри резултата в 12-ата минута, а в 90-ата резервата Милчо Ангелов оформи крайния резултат с четвъртия си гол от началото на сезона.

Йорданов можеше да реши мача и по-рано, но стреля разсеяно и топката мина встрани от вратата. Така ЦСКА събра 31 точки и излезе на третата позиция. Пирин остава девети с 18 точки.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от самолетната катастрофа в Колумбия, а по 1 лев от всеки продаден билет ще бъде дарен на вдовицата на бившия играч на "армейците" Фелипе Машадо.

"Заслужена победа. Бяхме по-класният отбор. Трябваше да решим мача по-рано, но победата си е победа", каза след срещата треньорът на ЦСКА Стамен Белчев.

В другиямач за деня от 17-ия кръг отборът на Берое победи с 2:0 Нефтохимик у дома. Старозагорци успяха най-накрая да зарадват феновете на тима, след като през ноември не съумяха да вземат успех в шампионата. Заралии са вече 8-и с 21 точки, докато "шейховете" вървят предпоследни с 12.

ЦСКА - ПИРИН 2:0

1:0 Йорданов 12
2:0 Ангелов 90

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews