ЦСКА се спаси от загуба в Кърджали

OFFNews 16 декември 2021 в 18:39 1695 0

Снимка Официален сайт на ЦСКА

С два гола на Жорди Кайседо в края на двете полувремена ЦСКА се спаси от загуба и стигна до 2:2 при гостуването на Арда в Кърджали в отложен мач от 2-ия кръг на Първа лига.

ЦСКА губеше до самия край, но измъкна точката с втория гол на Кайседо в добавеното време на мача.

Ремито остави "червените" на 5 точки от лидера Лудогорец преди директния сблъсък между двата отбора в понеделник, като пропусна теоретичната възможност дори да презимува на върха в класирането. ЦСКА можеше да поведе още в 5-а минута, но удар на Жорди Кайседо срещна гредата. Осем минути по-късно Йоан Баи получи добра топка от Брадли Мазику, но стреля неточно от удобна позиция.

В 27-а минута Спас Делев бе изведен зад отбраната на ЦСКА, финтира Тибо Вион, след което бе фаулиран от Юрген Матей. След консултация с ВАР главният рефер Ивайло Стоянов посочи бялата точка, а бившият играч на ЦСКА Тонислав Йорданов изведе Арда напред.

В добавеното време на първата част "червените" изравниха. Хамза Чатакович центрира в наказателното поле и Жорди Кайседо с глава прати топката в мрежата зад Иван Караджов, който изигра юбилейния си мач номер 100 за Арда в професионалния футбол.

Секунди по-късно Мухар стреля мощно, но Караджов се намеси и изби в корнер.

В началото на втората част ЦСКА отново бе догонващ в резултата след гол на влезлия като резерва Иван Коконов. Нападателят се възползва от грешка на Тибо Вион, напредна през центъра на терена и с премерен удар пред границата на наказателното поле не остави шанс на вратаря Евтимов - 2:1 за Арда.

До края мачът бе отворен с редица опасни атаки и към двете врати.
Спас Делев и Румен Руменов пропуснаха за Арда, а за ЦСКА добри ситуации за гол се откриха пред Яник Вилдсхут и Карло Мухар.

В добавеното време Жеферсон центрира от фаул близо до наказателното поле и Кайседо отново с глава изравни за крайното 2:2.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови