ЦСКА приключи участие в Лига на конференциите след зрелищна загуба от Рома

OFFNews 09 декември 2021 в 22:52 1783 0

ЦСКА отстъпи с 2:3 на Рома в последния кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите. "Червените" губеха с 0:3, но в края успяха да върнат два гола чрез резервите Хамза Чатакович и Яник Вилдсхут.

Тами Ейбрахам вкара два гола за Рома на Националния стадион "Васил Левски", а едно попадение за "вълците" добави Борха Майорал. Хамза Чатакович и Яник Вилдсхут направиха загубата на ЦСКА почетна с техните първи попадения с червената фланелка.

ЦСКА остана последен в група С с една-единствена точка, а с победата си в София Рома спечели първото място с 13 точки и изпревари норвежкия Будьо/Глимт, който завърши наравно 1:1 със Зоря Луганск в последния кръг и остана втори с 12 точки.

Студът в София скова краката на играчите в червено за старта на мача и в началните минути домакините трудно изнасяха топката от собствената половина.

Римляните започнаха агресивно и притиснаха съперника, като само в първите 5 минути изпълниха 5 корнера.

Логично в 15-а минута Рома поведе с гол на Тами Ейбрахам, който завърши на празна врата триходова атака в наказателното поле. Борха Майорал проби през центъра, подаде на Карсдорп, който с успоредно центриране намери Ейбрахам и той без проблеми вкара за 1:0.

След гола ЦСКА изнесе играта в по-предни позиции, но действията на тима бяха твърде предвидими в офанзивен план.
Далеч по-класният тим на Рома с лекота спираше набезите на "армейците" и на свой ред организираше опасни атаки. При една от тях римляните стигнаха до втори гол. В 34-а минута Матиас Виня подаде към Майорал, който триково търколи топката покрай Бусато с 2:0.

Най-активният в атака за ЦСКА Георги Йомов в 39-а минута получи извеждащо подаване от Томас Лам в наказателното поле, но си поведе несръчно топката и не успя да намери вярното продължение на атаката.

Две минути преди почивката Борха Майорал проби през центъра под благосклонния поглед на Томас Лам, но ударът на испанеца премина над вратата.
Рома приключи интригата в 53-а минута, когато Тами Ейбрахам реализира втория си гол в мача. Английският нападател се разписа отново след асистенция на Карсдорп.

Едва след третия гол играчите на ЦСКА се отърсиха от сковаността и започнаха да атакуват. Добри изяви от ляво имаше влезлият като резерва на почивката Яник Вилдсхут, който на няколко пъти проби, но не намери вярно продължение на атаките.

В 61-а минута Жорди Кайседо стреля с глава, но вратарят на Рома успя да избие в корнер.

ЦСКА намали резултата в 75-а минута, когато резервата Хамза Чатакович получи пас от Йоан Баи и с добре насочен удар отбеляза за 1:3.
В добавеното време Яник Вилдсхут стреля мощно пред границата на наказателното поле и отбеляза за крайното 2:3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови