ЦСКА се откъсна на 5 точки пред Лудогорец на върха в Първа лига

OFFNews 28 октомври 2022 в 20:57 1267 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА си тръгна доволен от Кърджали

ЦСКА победи Арда с 3:1 като гост в мач от 16-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Арена Арда" в Кърджали. Точни за армейците бяха Джонатан Линдсет в 32-ата минута и влезлите като резерва Дюкенс Назон в 65-ата и Марселино Кареасо в 89-ата минута. С победата ЦСКА води в класирането с 37 точки, с пет повече от шампиона Лудогорец, който е и с два мача по-малко. Арда е на девето място с 23 точки.

Още в четвъртата минута на мача Светослав Ковачев прати топката във вратата на ЦСКА. След близо триминутно преглеждане на ситуацията обаче съдиите прецениха, че Тонислав Йорданов е бил в засада, когато е получил топката, която след това подаде на партньора си в Ковачев.

Десетина минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния съдия Георги Давидов и екипа му.

ЦСКА подобри играта си с напредването на мача и в 32-рата минута столичани поведоха. Центриране от дясно от корнер на Тибо Вион намери на близката греда Джонатан Линдсет и норвежецът с глава реализира за 0:1.

До почивката нови големи опасности пред вратарите Анатоли Господинов и Густаво Бусато нямаше и нов гол не падна

Второто полувреме започна по начина, по който стартира и първото - с по-активна игра на Арда. Този път натискът на домакините се увенча с успех. В 56-ата минута ниско центриране от фаул на Иван Коконов намери Светослав Ковачев и той с левия крак простреля Бусато за 1:1.

Равенството обаче се задържа съвсем кратко. В 65-ата минута резервата Дюкенс Назон вкара за 1:2 след разбъркване след корнер. 

След гола Арда се хвърли в предни позиции в търсене на ново изравняване, но такова не се случи. Вместо това в 90-ата минута гостите решиха всичко с трети гол, който бе отбелязан от друга резерва - Марселино Кареасо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !