ЦСКА окупира върха след убедителна победа над Ботев във Враца

OFFNews 23 октомври 2022 в 18:59 1091 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Футболистите на ЦСКА зарадваха феновете с убедителен успех

ЦСКА победи Ботев Враца с 4:0 като гост и излезе еднолично начело в класирането на Първа лига.

"Червените" записаха трета поредна победа и втора поредна като гост и с 34 точки са есенен първенец след преполовяването на редовния сезон. Втори е ЦСКА 1948 с 31 точки, а трети е Лудогорец, който е с 29 точки и три мача по-малко.

ЦСКА спечели с лекота във Враца. Още в 6-а минута новото попълнение Марселино Кареасо отбеляза дебютния си гол с червената фланелка и откри резултата. Тибо Вион центрира от ляво, а Кареасо засече топката в мрежата.

В 23-ата минута Лазар Туфеджич уцели напречната греда, а 12 минути по-късно не сбърка на празна врата, отбелязвайки втория гол за ЦСКА и негов първи в шампионата за ЦСКА. Сърбинът получи ефектен пас от Дюкенс Назон, който направи асистенция с пета и за Туфегджич остана да прати топката в опразнената врата.

Домакините можеше да върнат едно попадение в самия край на първата част, когато Генов центрира за Георгиев, който от метър с глава стреля над напречната греда.

През втората част ЦСКА владееше инициативата и не допусна сериозни опасности пред вратата на Бусато и без напрежение прибави поредни три точки към актива си.

Десет минути преди края току-що влезлият в игра Станислав Шопов направи 3:0 е ефектен удар от дъгата на наказателното поле след асистенция на друга резерва - Джонатан Линдсет.

В добавеното време друг появил се на терена като резерва - Браян Морено, оформи крайното 4:0 отблизо след асистенция на Бисмарк Чарлс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!