ЦСКА се измъчи с Ботев Враца, но продължава за Купата

OFFNews 24 октомври 2017 в 19:58 1964 0

В експериментален състав ЦСКА се поизмъчи с Ботев Враца на "Българска армия" в 1/8-финален мач за Купата на България, но продължава напред след 3:1.

"Червените" отстъпваха с 0:1 до 69-ата минута, когато настъпи пълния обрат. Врачани поведоха с 8-ата минута с попадение на Атанас Димитров. След почивката ЦСКА заигра значително по-добре и логичното се случи. В 64-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Григоров настъпи неспортсменски Фернандо Каранга.

Пет минути по-късно бразилецът изравни, а в 82-ата минута Кирил Десподов направи обрата пълен. В 84-ата минута Кевин Кубемба оформи крайния резултат.

Отборът на Дунав също се класира за четвъртфиналите на Купата на България, след като се наложи с 2:0 над Струмска слава (Радомир). “Драконите” вкараха по един гол във всяко полувреме и така се поздравиха с продължаване напред. Димитър Георгиев откри в последната секунда на първата част, а в 59-ата минута Божидар Васев оформи крайния успех за русенци.

Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) също продължава защитата на трофея, след като се измъкна в невероятен трилър срещу Царско село на стадион "Славия". "Канарчетата" спечелиха с 4:3 след продължения срещу тима от Втора лига, като победното попадение на Стивън Петков дойде в 115-ата минута на двубоя и класира тима на четвъртфинал.

Преди това Йордан Минев даде аванс на пловдивчани в 31-ата минута. Георги Минчев изравни в 33-ата минута, а Реян Даскалов донесе пълен обрат в 56-ата минута.

Хубав гол на Виана в 91-ата минута вкара срещата в продължения. Те започнаха с гол на Светослав Диков в 92-ата минута, но Виана в 98-ата минута и Петков в 115-ата минута измъкнаха Ботев от провал в първия 1/8-финал от турнира през този сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови