ЦСКА продължава напред за Купата на България

OFFNews 02 март 2021 в 19:33 2094 0

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Отборът на ЦСКА победи Черно море (Варна) с 3:1 в мач от осминафиналите за Купата на България, игран на стадион "Българска армия" пред празни трибуни и по този начин продължава напред към четвъртфиналите в надпреварата. Успехът беше задължителен за столичани, които се простиха на практика с надеждите за титлата след загубата с 0:1 от Лудогорец в Разград през уикенда.

Първото полувреме започна отлично за армейците, които откриха резултата още в 10-ата минута на срещата, когато Бисмарк Чарлс открадна топката от вратаря на гостите и хладнокръвно откри, отбелязвайки своя първи гол с червената фланелка.

Малко след това Георги Йомов бе повален в наказателното поле на Черно море, но главният арбитър Волен Чинков не отсъди дузпа. В 39-ата минута Жером Синклер проби между няколко играчи на Черно море и подаде към Бисмарк Чарлс, който бе фаулиран от Даниел Димов и този път главният съдия Волен Чинков посочи бялата точка. Зад топката застана Георги Йомов, който стреля силно в долния десен ъгъл на Дюлгеров и покачи на 2:0. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка.

През втората част ЦСКА продължи да атакува и да бъде по-добрият отбор на терена.

В 49-ата минута Брадли Мазику направи хубав пробив по лявото крило и центрира към Георги Йомов, който стреля силно от границата на наказателното поле и направи резултата класически.

В 63-ата минута обаче Черно море върна едно попадение, след като капитанът на тима Даниел Димов засече с глава центриране на Родриго от фаул и намали изоставането на своя тим на 1:3. До края на срещата нямаше повече голове и ЦСКА напълно заслужено се поздрави с победата и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България.

Следващият мач на ЦСКА е на 6 март (събота) от 17:30 часа, когато на стадион "Българска армия" гостува съставът на Локомотив (Пловдив).

В другия 1/8-финален мач, игран днес, Арда отстрани Етър след победа с 1:0 във Велико Търново. В герой за гостите се превърна Иван Тилев, който се разписа в 33-ата минута. Вчера мястото си сред 1/4-финалистите си осигури и носителят на трофея Локомотив Пловдив, който отстрани Беласица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки