ЦСКА привлече втори футболист от Албиона

OFFNews 08 юли 2019 в 15:20 1180 0

Пореден трансфер обявиха от отбора на ЦСКА. 31-кратните шампиони привлякоха 23-годишният флангови играч Вив Соломон-Отабор, който е продукт на школата на Бирмингам. Договорът му е за три години.

Ето какво написаха от ЦСКА в официалния си сайт:

Армейци,

ЦСКА подсили нападателната си мощ с още един футболист от Албиона. След ирландеца Греъм Кери и шотландеца Тони Уот, днес тригодишен договор с тима парафира англичанинът Вив Соломон-Отабор.

23-годишното крило е кадър на школата на Бирмингам, на който клуб е собственост през последните 5 години.

Освен това е бил преотстъпван в Оксфорд, Болтън и Блекпул, а през пролетния полусезон се е състезавал за Портсмут, с който играе плейоф срещу Съндърланд, но малко не достига на тима му да спечели промоция за Чемпиъншип.

По терените на Острова Соломон има в актива си 113 мача, 9 гола и повече от 20 асистенции във всички турнири.

Футболистът се изявява по двата фланга на атаката. Той веднага ще се включи в заниманията на червените и очакванията са бързо да навакса с кондиционната подготовка. Англичанинът ще бъде картотекиран за Лига Европа и българското първенство, но кога ще е готов за игра, ще прецени треньорския щаб."

Междувременно от ЦСКА заявиха пред УЕФА списък с 26 състезатели за европейските клубни турнири. Той включва всички нови попълнения.

Участието на "армейците" в Лига Европа започва на 9 юли. Тогава отборът ще домакинства на черногорския Титоград.

Групата на "червените":

Вратари: Петър Петров, Илия Шаламанов, Густаво Бусато, Витаутас Черниаускас

Защитници: Стойчо Атанасов, Жеферсон Телес, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Петър Занев, Иван Турицов, Нуно Томаш, Валентин Антов, Пламен Гълъбов

Полузащитници и нападатели: Рубен Пинто, Денис Давидов, Греъм Кери, Тони Уот, Евандро да Силва, Кристиян Малинов, Жанио Бикел, Енрике Рафаел, Мартин Смоленски, Тиаго Родригес, Диего Фабрини, Али Coy, Митко Митков

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови