ЦСКА представи проектите за нов стадион

OFFNews Последна промяна на 05 април 2019 в 11:06 4415 0

Ръководството на ЦСКА представи част от проектите за нов стадион, който да замени съществуващия "Българска армия". Съоръжението в Борисовата градина е в лошо състояние, което е публична тайна.

Неведнъж през годините са били вече представяни концепции за промяната му, но всичко е оставало на хартия. Сега очакванията са намеренията да бъдат реализирани. Мениджърът на тима Стойчо Стоилов разкри, че стадионът ще бъде поетапно модернизиран, а в момента се набира финансиране за проекта.

Ето какво написаха армейците в официалния си сайт, като представиха и проектите за нов стадион:

"Армейци,
основните акционери в клуба Гриша Ганчев и Юлиан Инджов започнаха разглеждането на проектите за нов модерен стадион. В четвъртък две фирми презентираха пред тях своите концепции за бъдещото съоръжение на ЦСКА. Това са фирма "Вамос" с архитект Георги Савов (снимки 1 и 2) и фирма "Design Initiatives" с ръководител на екипа архитект Владо Вълков (снимки 3 и 4).

Те запознаха собствениците на клуба с архитектурните планове и строителните решения. В момента мащабният проект е на ниво "предпроектно проучване". Предстоят нелеки процедури в бъдеще освен по избора и одобрението на офертите, така и най-вече по съгласуване и сериозна съвместна работа с държавата и Столична община.

С разрешението на авторите и по желание на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, предоставяме постъпилите на този етап предложения на вниманието на многобройните червени привърженици. Идната седмица предстои разглеждането на още един проект от трета фирма", пише в сайта на ЦСКА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови