Ексклузивно Исторически момент: Зелена светлина от парламента за сваляне на ветото на Северна Македония

ЦСКА представи проект за нов стадион с капацитет между 15 и 18 хиляди места

OFFNews Последна промяна на 21 юни 2022 в 15:28 986 0

цска

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Новият стадион на ЦСКА трябва да бъде готов за началото на сезон 2025/26, обявиха от международният оператор SPORTFIVE на съвместна пресконференция, на която бе представен проектът за изграждане и управление на новия клубен стадион на "червените" в Борисовата градина.

Двете страни дадоха подробности относно проучванията и анализи, свързани с възможностите за изграждане и управление на бъдещото съоръжение, както сроковете, съпътстващи процесите по проектирането, изграждане и управление на бъдещия стадион.

Представител на SPORTFIVE обясни, че строителството ще се осъществи в съществуващата чашка на настоящия стадион "Българска армия" и целта е новото съоръжение да се впише в парковата среда.

Капацитетът на новия стадион ще бъде между 15 и 18 хиляди зрители, като ще бъде премахната пистата и феновете ще бъдат много по-близо до терена.

"Надяваме се и националният отбор да играе на нашия стадион, разчитаме да има и концерти на международни и местни звезди. 10 000 кв. м. ще бъдат върнати на парка. Целият стадион ще бъде с покрив. Ще има подземни гаражи за паркиране, а ако има нужда от външен паркинг, той ще бъде екологично ориентиран", заявиха от SPORTFIVE.

На 1 юли започват проучванията и подготовката на документацията, а по предварителни разчети разрушаването на стария стадион трябва да започне на 1 април 2023 година. Строителството ще стартира през 2024 година и за началото на сезон 2025/26 ЦСКА би трябвало да играе на новия стадион.

Инвестицията ще бъде около 80-90 милиона лева и е осигурена от собствениците на клуба, заяви адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови