ЦСКА предлага договор на гръцки защитник

OFFNews 31 август 2018 в 08:49 1050 0

ЦСКА е предложил договор на гръцкия защитник Йоргос Кутрубис (27 г.). Играчът е свободен агент, след като е разтрогнал контракта си със Стандард (Лиеж) през месец май, пише "Тема Спорт".

Той беше желан от "червените" и през зимата, но тогава Кутрубис предпочете да продължи кариерата си в Белгия. Преди това бранителят изкарва 4 сезона и половина в Панатинайкос и дори става капитан през миналата есен. Ръководството на ПАО обаче решава да разтрогне договора му през зимата заради финансовите проблеми на клуба и в момента играчът съди гранда.

Кутрубис е висок 189 см, тежи 82 кг и е използван основно като централен защитник. Може да играе и като опорен халф. Според гръцкия вестник Live Sport от ЦСКА са предложили годишна заплата на Кутрубис в размер на 150 000 евро. Той е готов да играе в България, но е поискал по-високо възнаграждение и така преговорите остават отворени.

Трябва да се отбележи, че гръцкият защитник е сред клиентите на мениджърската агенция Pro Eleven, с която ЦСКА работи от няколко години насам. А синът на Гриша Ганчев – Данаил, в момента е на посещение в Португалия именно при агентите на Pro Eleven. Ганчев-младши е очакван в София утре и е много вероятно той да води нов играч със себе си.

Кутрубис е записал 8 мача за Стандард през пролетта, като е бил титуляр в 7 от тях. За последно е бил на терена на 10 май при успеха с 3:1 над Андерлехт в гостуване. Тогава обаче записва само 13 минути. Гъркът не е попадал сред титулярите от 29 април при 3:1 над Гент. Стандард завърши 2-ри през миналия сезон на три точки от шампиона Брюж.

Преди престоя в Белгия Кутрубис записва 93 мача и 2 гола за Панатинайкос в периода 2013-2017 г., още 29 двубоя и 1 гол за АЕК през 2012/13 г. и 50 срещи за Калитея от 2010 до 2012 г. През миналата есен е викан в националния отбор на Гърция, но не записва участие. Има 22 мача в евротурнирите, включително в груповата фаза на ЛЕ за Панатинайкос през 2016 г.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови