ЦСКА напред след драма с дузпи в Осиек

OFFNews 02 август 2019 в 00:33 2079 0

Снимка cska.bg

Отборът на ЦСКА стана третият ни участник в третия предварителен кръг на Лига Европа, след като отстрани хърватския Осиек след продължения и дузпи. Резултатът 1:0 от "Българска армия" се повтори и на "Градски врът" в Осиек, но в полза на домакините.

В продълженията "червените" пропуснаха да решат мача в своя полза, но при дузпите бяха по-концентрирани и отстраниха своя съперник с 4:3. В герой за отбора на Люпко Петрович се превърна Али Соу, реализирал последния наказателен удар.

Попадението за Осиек в редовното време отбеляза Майсторович с глава в 28-ата минута. Той успя да изпревари Томаш при центриране отдясно и прати топката в близкия ъгъл на Черниаускас.

Малко преди почивката гол на Томаш беше отменен заради засада. В продълженията ЦСКА бе по-опасният отбор, но Соу пропусна да нанесе решителният удар. Малко по-късно "червените" претендираха за дузпа срещу Тони Уот, но не получиха.

При дузпите единствено Жеферсон пропусна за ЦСКА, но Тиаго, Кери, Бодуров и Соу бяха точни. За Осиек Шкорич прати топката над вратата, а Черниаускас отрази удара на Бочкай.

"Спечелихме, защото по-добре изпълнихме дузпите. Осиек е страхотен отбор. Разполагат с млади играчи, които имат качества, знаят да играят добре.

Имахме своите шансове, Али Соу изпусна стопроцентово положение, но за радост продължаваме.

Имаме проблем с головете. Ако бяхме вкарали повече в София, нямаше да се налага да пазим този гол днес.

Албентоса е опитен играч, продължавам да твърдя, че не беше напълно готов. Нека не говорим за бъдещия съперник.

Имаме преди това мач в неделя от първенството, който трябва да спечелим. Трябва да възстановим играчите, защото имаме един отбор, а не два", коментира Люпко Петрович.

"Трябваше да отбележим задължително, но не успяхме. Значи не сме си свършили работата. Неутрализирахме ги по най-добрия начин. Играем в нова схема, но още не сме готови, макар да навлизаме бързо. Дано феновете са удовлетворени от продължаването. При дузпите всичко е психика, нашата се оказа по-силна", коментира и капитанът Николай Бодуров. Нападателят Али Соу, който пропусна в продълженията, обеща да се потруди върху отбелязването на головете. В конкретната ситуация той оправда пропуска с близостта на вратаря. Новото попълнение Раул Албентоса, който дебютира за ЦСКА в този мач, похвали отборния дух. "Бях убеден, че мога да помогна на отбора. Щастлив съм, че успяхме да преодолеем тази фаза. Подготвен съм за такива мачове. Дойдоха в ЦСКА точно защото съм убеден, че отборът може да печели и да се класира в групите на Лига Европа", каза Албентоса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови