ЦСКА надви Лудогорец и завърши годината с победа

OFFNews 20 декември 2021 в 18:50 2292 0

С гол на капитана Юрген Матей ЦСКА победи Лудогорец с 1:0 в отложен мач от 3-ия кръг на Първа лига.

"Червените" спечелиха в нервен мач, който завърши с грозни сблъсъци на терена между играчите в самия край. С победата ЦСКА остава втори в класирането и се върна в битката за титлата, като съкрати изоставането от лидера Лудогорец само на две точки.

Успехът е първи за старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов срещу Лудогорец в шампионатен мач.

ЦСКА бе по-добрият отбор през първата част. "Червените" влязоха в мача пределно концентрирани и с голяма доза агресия, което затрудни максимално гостите в изнасянето на топката.

В 14-а минута Яник Вилдсхут имаше най-добрата ситуация за гол преди почивката след удар от воле, но топката срещна левия страничен стълб.
Георги Йомов също имаше добро положение за гол в 35-а минута, но ударът му бе отразен с крак от вратаря на Лудогорец Сержио Пад.

Лудогорец осъществи по-опасна атака едва в последната минута преди почивката, но най-напред Метс изпревари Доминик Янков и изби топката, а след това вратарят на "червените" Бусато излезе умело и предотврати голов удар на Ихинио Марин.

В началото на второто полувреме привържениците на ЦСКА организираха пирошоу, което прекъсна срещата за няколко минути.

В 64-а минута Алекс Сантана имаше най-добрата ситуация за Лудогорец, но стреля от разстояние встрани от вратата на Бусато.

ЦСКА стигна до скъпоценния гол в 78-а минута, а в прегръдките на съотборниците си се озова капитанът Юрген Матей. Томас Лам центрира от фаул и нидерландският защитник надскочи Шакил Пинас и с глава прати топката в мрежата.

"Червените" доиграха добавените осем минути на мача с човек по-малко след втори жълт и червен картон на Карло Мухар.

В самия край се стигна до нервно напрежение и сблъсъци между играчите на двата отбора, а реферът Железов охлади страстите с по един жълт картон за Йомов и Чибота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!