ЦСКА изпусна победата срещу Славия

OFFNews 01 декември 2023 в 20:23 1406 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА остава без загуба

Славия и ЦСКА направиха равенство 1:1 в двубой от 19-ия кръг в Първа лига. Така белите записаха втори престижен резултат след победата с 3:2 като гост на шампиона Лудогорец.

Първите минути на срещата на стадион "Александър Шаламанов" бяха равностойни и преминаха при поделено надмощие. В 18-ата минута Матиас Фаетон подаде за Дюкенс Назон на границата на наказателното поле, той Нападателят се забави, но все пак успя да продължи към Тобиас Хайнц, но неговият шут беше париран от Светослав Вуцов.

Точно десет минути след това Венцислав Керчев центрира за Галин Иванов, който продължи технично за Ерол Дост, но той не намери целта и направи голям пропуск.

В 30-ата минута Тони Тасев изпълни ъглов удар, а Тибо Вион не се намеси по най-добрия начин и топката рикошира в гредата на вратата на "червените". След това Дост отправи удар, но той беше спасен от Густаво Бусато.

Четири минути по-късно топката премина над вратата на "белите" след опит за гол на Фаетон.

В 43-ата минута главният съдия Станимир Тренчев отсъди дузпа в полза на Славия за нарушение на Енес Махмутович срещу Венцислав Керчев, но след намесата на системата за видеоарбитраж тя бе отменена.

В допълнителното време на първата част гол на Джонатан Линдсет беше отменен заради игра с ръка Назон секунди по-рано.

В 63-ата минута шут на Тони Тасев от фаул беше спасен от Бусато, а секунди след това резерва Емил Стоев стреля неточно към вратата на ЦСКА.

Четири минути след това гостите взеха аванс в резултата. Тибо Вион прати топката в наказателното поле, а Мартин Георгиев не се намеси добре и нямаше късмет, пращайки топката във вратата на Славия.

В 86-ата минута 17-годишният Роберто Райчев елегантно засече топката във вратата на гостите след центриране отдясно на Ертан Томбак.

ЦСКА няма поражение в 15 поредни мача в шампионата и е на първо място в класирането с 42 точки. Славия записа първо равенство след завръщането на треньора Златомир Загорчич и е на десета позиция с 21 точки.

През следващата седмица двата отбора ще играят един срещу друг в турнира за купата на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки