ЦСКА изпусна Ботев Пловдив в първия полуфинал за Купата на България

OFFNews 11 юни 2020 в 00:01 2614 0

Отборите на Ботев (Пловдив) и ЦСКА завършиха наравно 0:0 в първия полуфинален сблъсък от турнира за Купата на България. Двубоят беше повторение на миналогодишния полуфинал, когато пловдивчани отстраниха "армейците" след 3:2 в Пловдив и 3:3 в София.

След този резултат всичко ще се реши отново в София. В другия полуфинал, игран във вторник вечерта, носителят на трофея Локомотив Пловдив надигра Левски с 2:0 и гледа уверено към втори пореден финал.

Първото полувреме на стадиона в Коматево беше равностойно, като и двата отбора пропуснаха изгодни положения да открият резултата и се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част ЦСКА определено надигра своя съперник, като Али Соу на два пъти пропусна да отбележи от чисти голови положения. С пропуски за червените се отличиха също Кристиян Малинов и Тиаго Родригес. В 90-та минута играч на домакините получи втори жълт и респективно червен картон.

"Има втори мач. Искам да поздравя футболистите – голямо браво за второто полувреме. Пълна доминация, изпуснахме четири 100%-ови ситуации, но нищо. Ще се върнат головете, когато е най-важно. Доволен съм, че играхме добре, организирани. Контролирахме мача, въпреки доброто качество на Ботев", коментира треньорът на ЦСКА Милош Крушчич.

"Постигнахме резултат, който запазва шансовете ни за реванша. През второто полувреме ЦСКА имаше по-добри възможности за гол, ние разчитахме на контраатаки, но не ги развихме добре. Ще видим кой ще използва по-добре шансовете си в реванша", каза пък колегата му в Ботев Ферарио Спасов.

Следващият мач на ЦСКА е на 14 юни (неделя), когато на стадион "Българска армия" гостува Локомотив (Пловдив). Двубоят от последния XXVI кръг на редовния сезон е с начален час 21:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови