ЦСКА и Локомотив Пловдив протягат ръце към Купата на България

OFFNews 01 юли 2020 в 08:41 2821 0

Отборите на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) ще се изправят днес от 19,15 часа на националния стадион "Васил Левски" във финала за Купата на България.

"Армейците" посягат към първи трофей от 4 години насам, когато спечелиха надпреварата като третодивизионен отбор. Пловдивчани пък искат да защитят триумфа си от миналата година и отново да играят в евротурнирите.

Те ясно показаха, че приоритет им е Купата, след като през уикенда излязоха с експериментален състав в Разград и загубиха с 1:6 от Лудогорец.

Основният въпрос при ЦСКА е доколко свеж ще бъде отбора, след като вече започна да показва признаци на умора от цикъла мачове през 3-4 дни.

Сред 11-те на треньора Милош Крушчич няма да има изненади.

Под рамката за първи път във финал се очаква да застане Бусато. Карето пред него ще се състои от Турицов отдясно, Антов и Занев в центъра и Мазику отляво. В средата на терена ще действат Малинов и Пинто, а по фланговете ще атакуват Кери отдясно и Евандро отляво.

Върхът на атаката е запазен за Али Соу, който отново започна да бележи, а и Купата е любимият му турнир. Зад него се очакват Тиаго или Белтраме, като двамата могат да си разделят по едно полувреме.

В Локо също понатрупаха умора, но пловдивчани са показали, че са турнирен боец. Извън сметките за мача е единствено бранителят Малембана.

Под рамката вероятно ще бъде Луков, а пред него бранители в схема 3-5-2 ще са Петрович, Масоеро и Диниш. Като халф-бекове ще стартират Карагарен отдясно и Томашевич отляво.

В средата на терена ще играят Витанов и Умарбаев, а Салинас ще е зад нападателите Димитър Илиев и Аралица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!