ЦСКА и Локо Пд продължават в Лигата на конференциите, Арда отпадна

OFFNews 29 юли 2021 в 23:00 2273 0

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Отборите на ЦСКА и Локомотив Пловдив продължават напред в третия квалификационен кръг на турнира Лигата на конференциите, а дебютантът ни в евротурнирите Арда (Кърджали) отпадна.

Локомотив Пловдив елиминира чешкия Словачко след драматичен успех с дузпи във втория квалификационен кръг. Чехите спечелиха реванша с 1:0 и изравниха общия резултат от двата мача на 1:1. В продълженията до ново попадение не се стигна и така дузпи решиха изхода от двубоя.

Вратарят Илко Пиргов спаси три наказателни удара и класира Локомотив за следващия кръг. Димитър Илиев, Конър Руън и Бирсент Карагарен бяха точни от бялата точка за пловдивчани.
В следващия кръг Локомотив Пловдив ще срещне ФК Копенхаген, който отстрани Торпедо Жодино.

Носителят на Купата на България ЦСКА пък елиминира латвийския Лиепая също след изпълнение на дузпи с 3:1. Редовното време и продълженията завършиха без гол, както и първата среща на стадион "Българска армия". Бразилският вратар Густаво Бусато отрази два от ударите от бялата точка, а веднъж играч на Лиепая стреля над вратата. За ЦСКА точни бяха, Греъм Кери, Жорди Кайседо и Жеферсон, а Ахмед Ахмедов не уцели вратата.

Арда Кърджали пък отстъпи с 0:4 на Апоел Беер Шева като гост и приключи с тазгодишното си участие в турнира Лига на конференциите. В първия мач в Кърджали Арда загуби с 0:2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови