Лудогорец продължава в квалификациите на Шампионската лига

OFFNews 28 юли 2021 в 23:31 2122 0

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Отборът на Лудогорец победи с 3:1 Мура и се класира за III квалификационен кръг на Шампионската лига, където ще срещне гръцкия гранд Олимпиакос, който днес елиминира Нефтчи (Баку). При поражение от гърците Лудогорец ще играе плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

Разградчани поведоха още в 4-ата минута чрез Пиерос Сотириу. Той се възползва от подаване на Икоко отдясно, Каули пропусна и кипърецът отбеляза с левия крак. В 26-ата минута напречната греда спаси домакините. След това пропуск от малък ъгъл направи Клепач. „Орлите“ отговориха чрез силен изстрел на Сантана, избит от стража на словенците.

В 43-ата минута и Каули проба своя мерник, но пак Обрадович бе на мястото си. Последва нов удар на Сотириу с глава, но в аут.

След час игра Мура можеше да изравни чрез Клепач, но отлична намеса на Кристиян Кахлина предотврати гол. В 64-ата минута обаче и хърватинът не успя да спаси „орлите“. След атака отдясно топката стигна до Хорват, който отблизо вкара първия гол във вратата на Кахлина за сезон 2021/22.

Лудогорец можеше да поведе отново в 81-ата минута, но резервата Ману стреля слабо от чиста позиция. Секунди след това бившият играч на Фейенорд обаче не пропусна. Той получи пас от Каули и на празна врата реализира за 2:1. В 90-ата минута Бразилецът сложи точка на спора, правейки 3:1, с което оформи крайния резултат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови