ЦСКА 1948 и Литекс се хванаха за гушите

OFFNews 01 май 2017 в 17:06 6057 1

Горещо става преди полуфинала за купата на аматьорската лига между ЦСКА 1948 и Литекс. Двата тима излизат на 10 май от 17,00 ч. на митичния стадион "Христо Ботев" във Враца.  Другият финалист вече е известен - Черноморец Балчик.

"Червените", които стартираха в областната група, защото отказаха да припознаят новия клуб на Гриша Ганчев, очаквано не долюбват и Литекс. Наричат го Ботев Луковит, защото именно последният клуб беше купен, прекръстен и преместен в Ловеч.

Сега новият Литекс води в Северозападната "В" група, игра полуфинал за купата на България, където падна от Лудогорец. В отбора са събрани позабравени имена като Наско Курдов.

От ЦСКА 1948 обявиха във фейсбуск страницата си съперника за мача като Ботев Луковит. Емблемата е наполовина на клуба от Луковит, а наполовина като на Литекс.

За капак (вероятно) привърженици на "армейците" написаха любимото им "Литекс не е ЦСКА" точно върху табелата на село Микре. Оттам е Гриша Ганчев.

В Ловеч не останаха длъжни. Те написаха, че играят срещу "авиаторите". Така привържениците на ЦСКА-София наричат ЦСКА 1948. Причината - първоначално отборът искаше да играе на стадион до летището. Така и на записа минута, но прякорът остана. Куриозното е, че "авиаторите" се харесва и от самите привърженици на ЦСКА 1948.  

Полуфиналът във Враца беше обявен за рисков от полицията заради опасност от провокации. Привикани са 110 полицаи, тъй като се очакват над 1000 фена от София, Враца и околните градове и села. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови