Царско село и Ботев Враца не успяха да се отлепят от дъното

OFFNews 26 ноември 2021 в 16:20 1112 0

Отборите на Ботев Враца и Царско село завършиха при 0:0 в двубоя по между си от 16-ия кръг на футболното ни първенство. Равенството е второ поредно за домакините след хикса с Левски в миналия кръг. Ботев вече има 13 точки и се изкачи с едно място във временното класиране, изпреварвайки Пирин на 12-ата позиция. Тимът на Царско село е последен в подреждането с 11 точки.

Гостите стартираха по-активно и можеха да поведат още във втората минута, но Ален Стеванович стреля в ръцете на вратаря на домакините Красимир Костов.

Сърбинът имаше изгодна възможност и в деветата минута, но отново пропусна. Димо Бакалов също излезе в добра позиция в 15-ата минута, оставен непокрит в наказателното поле, но стреля слабо и Костов спаси.

Футболистите на Ботев Враца получиха своя шанс в 27-ата минута, но Дориан Бабунски не се възполза по най-добрия начин. В 32-ата минута Лукас Диас отправи добър удар, а след рикошет, топката мина встрани от левия стълб на вратата на домакините.

Бабунски игра с глава в 57-ата минута при атака за Ботев, домакините имаха претенции за игра с ръка, но главният съдия Волен Чинков бе категоричен, че няма основания за дузпа, а след преразглеждането със системата за видеоарбитраж, решението остана.

Три минути по-късно при шанс за Царско село, Красимир Костов излезе навреме и предотврати опасността. В 75-ата Карлос Охене отправи удар от дистанция, но не успя да се разпише, а две минути по-късно отново Костов спаси вратата си след изстрели на Шопов и Мезу. Последната възможност в двубоя бе за домакините при разбъркване в наказателното поле на Царско село.

В друг мач от кръга, игран днес, Ботев (Пловдив) и Славия също записаха нулево реми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови