Тъжният финал: Аякс срещу Манчестър Юнайтед

OFFNews 24 май 2017 в 15:00 2470 0

За съжаление тазгодишният финал в Лига Европа между Аякс и Манчестър Юнайтед ще премине под знака на терористичната атака на концерт в града на "червените дяволи", отнела живота на 22 души и ранила десетки други.

Въпреки това двата тима ще опитат поне малко да зарадват своите привърженици с победа в този мач. Това важи особено за възпитаниците на мениджъра Жозе Моуриньо, тъй като мачът за тях е с огромна цена - място в групите на Шампионската лига през следващия сезон.

За Юнайтед това е първи финал в турнира. Отборът има шанс да спечели за пръв път това отличие в своята история. Аякс пък може да се похвали с този трофей във витрината си, след като триумфира през 1991-92 година, когато турнирът още се наричаше Купата на УЕФА.

И в двата отбора има проблеми с наказани и контузени. Англичаните не могат да разчитат за този мач на контузените Златан Ибрахимович, Люк Шоу, Маркос Рохо и Ашли Йънг. Ерик Байи е наказан заради червения картон, който получи в 1/2-финала със Селта. Маруан Фелаини и Крис Смолинг подновиха тренировки, но все още са под въпрос. В Аякс аут от сметките са Ник Виргевер и Дейли Синкгравен.

Двубоят е от 21:45 часа и ще стартира с минута мълчание в памет на жертвите, а двата отбора ще бъдат с черни ленти.

Вероятни състави:

Аякс: Онана, Велтман, Де Лигт, Санчес, Ридевалд, Клаасен, Шьоне, Зиеч, Траоре, Долберг, Юнес

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Валенсия, Джоунс, Блинд, Дармиан, Фелайни, Ерера, Погба, Лингард, Рашфорд, Мхитарян

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!