Страхотен мач на Ботев в Израел - 1:1 и надежди за реванша

OFFNews 13 юли 2017 в 23:04 2567 0

Ботев Пловдив изнесе поредния си трилър тази година. Тимът завърши 1:1 като гост срещу скъпия тим на Бейтар Йерусалим в първа среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Отлично съдийство на Бартош Франковски от Полша на стадиона в Петах Тиква.

Ботев беше разпилян, артистичен, непостоянен. Но с уникален дух и желание за игра. Като вратаря си Иван Чворович. Сърбинът грешеше елементарни топки при центриране, но ловеше невъзможни положения на нападатели, останали сами срещу него.

За съжаление, точно един от гафовете на вратаря позволи на Бейтар да поведе. Иван се размина с топката и Кила откри още в 11-ата минута. После Ботев изпадна още няколко пъти в подобни ситуации, но извади късмет.

В атака обаче пловдивчани имаха гениален за родните стандарти Косоко. Докато имаше въздух, нападателят изглеждаше като Марадона на фона на израелската отбрана.

Той създаде и най-големите опасности. Ботев видя, че прехвалените домакини не са такава сила. Първо Неделев изпусна положение. После Косоко изведе сам срещу вратаря резервата Тони Тасев. Талантът от Благоевград обаче не успя, като вратарят спаси удара му под гредата.

При третия опит българите ликуваха. Косоко пусна невероятно хитър пак към Крум Стоянов.  Ударът на последния беше спасен от вратаря, но притичалият Серкан изравни - 1:1.

До края на Бейтар не помогна и влизането на израелската легенда Бенаюн. С малко късмет и повече желание Ботев устиска равенството.

Реваншът в Бургас след седмица никак няма да е лесен, защитата трябва да се стегне, а Чворович да лови по някое центриране. Но поне 10 000 ултраси ще окупират плажа, а после и стадиона в кв. Лазур, купонът е гарантиран.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!