Плаж, бира и 1:0 за Ботев

OFFNews 06 юли 2017 в 21:50 2433 0

Ботев Пловдив победи в реванша албанския Партизани с 1:0 и с общ резултат 4:1 се класира за втория квалификационен кръг в Лига Европа.

Пловдивчани убиха интригата с гол още преди средата на първото полувреме пред очите на около 4 хиляди привърженици, които бяха дошли да подкрепят своите любимци на стадион "Лазур" в Бургас.

 Снимка: plovdiv24.bg

Самите фенове окупираха местните капанчета на плажа, които още от сутринта бяха в трескава подготовка за посрещането на хилядите гости естествено най-зареждана бе наливната бира.

Първата по-сериозна опасност пред вратата на гостите бе още в 5-ата минута. Тодор Неделев стреля опасно, но на сантиметри покрай десния страничен стълб.

Голът във вратата на съперника се "печеше". Отново Неделев  изпълни своя специалитет - пряк свободен удар. Техничното му изпълнение обаче кацна върху горната греда на безпомощния Албан Ходжа.

Тогава добра атака на Ботев отдясно завърши с центриране на Лъчезар Балтанов към Фелипе Бризола, който след летящ плонж с глава не остави шанс на Ходжа - 1:0 за пловдивчани.

 Снимка: Спортал

След почивката Ботев продължи да има надмощие и в 54-ата минута можеше да вкара втори гол, но Цветомир Панов не успя да преодолее стража на Партизани.

В даденото от рефера 3-минутно продължение на двубоя Ботев можеше да удвои своята преднина, но до ново попадение така и не се стигна.

Възпитаниците на треньора Николай Киров вече чакат един измежду унгарския Вашаш и израелския Бейтар на 13 и 20 юли, като първия мач ще е в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови