Стойчо Младенов няма да се връща в ЦСКА

OFFNews 12 ноември 2018 в 11:39 1250 0

Легендарният бивш футболист и треньор на ЦСКА Стойчо Младенов удължи договора си с казахстанския Кайсар, който изтичаше съвсем скоро. Новината съобщи самият Младенов чрез личния си сайт.

Първенството на Казахстан завърши вчера, а в последния кръг Кайсар победи с 2:0 Актобе. По този начин отборът на българина финишира на пето място в крайното класиране. Младенов беше спряган за заместник на настоящия наставник на ЦСКА Нестор Ел Маестро, но това беше първо категорично опровергано от собственика Гриша Ганчев, а с информацията за новия договор на Младенов в Казахстан вече не може да се спекулира по темата.

Междувременно стана ясно, че ЦСКА е стартирал процедура по издаване на паспорт на още един от чужденците си извън ЕС. Според "Тема Спорт" става въпрос за Мауридес, Евандро или Жеферсон, но от клуба пазят в тайна името на играча. Съвсем скоро пък български паспорт ще вземе крилото Енрике Рафаел.

По този начин на “Армията” се стремят да решат проблема с многото чужденци извън ЕС. С издаването на два паспорта бройката на тези играчи в тима ще бъде редуцирана до 3, което няма да налага ваденето на някой от чужденците извън групата.

“Червените” често привличат играчи от Южна Америка, които в повечето случаи нямат паспорти от ЕС, така че това е проблем за клуба. Освен тях български паспорти на чужденци активно се вадят и от Лудогорец, където са лидери в това отношение. В Разград има цели четирима такива състезатели - Марселиньо, Вандерсон, Натанаел и Ренан.

Издаването на паспорти от ЕС до известна степен улеснява и продажбата на тези футболисти на Стария континент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови