Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Стоичков: Винаги съм се старал да бъда пример за подражание

OFFNews 12 юни 2017 в 16:59 3416 1

Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков заяви, че никога не е бил расист и се е стремял да дава добър пример на младите по време на кариерата си.

Камата е в Москва, където представи петото издание на детски турнир за Купата на шампионите ЛУКОЙЛ.

51-годишният българин надъха младите футболисти с обещанието да подари на голмайстора на турнира копие на "Златната топка", която спечели през 1994 година.

"Пожелавам успех на младите футболисти в спорта и училището. Да се уважават един друг. Играл съм по цял свят и никога не съм бил расист. Имал съм възможност да играя с всякакви хора по целия свят и да давам пример на младото поколение", казва още Камата.

Камата говори и за предстоящия турнир за Купата на конфедерациите в Русия, който предшества световното през 2018 година.

"Познат ми е този турнир, участвал съм на три такива. Това е важно състезание, което ще покаже на треньорите в каква посока да работят. Сигурен съм, че Русия ще направи всичко, за да покаже на света, че може да организира такъв форум. Доказвано е повече от веднъж.

Никой не очакваше успеха на олимпийските игри в Сочи, че ще има Формула 1 в Русия. Сигурен съм, че световното в Русия ще е пример за останалите желаещи да организират световни първенства", коментира още Стоичков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews