Стоичков изнася открит урок по футбол пред НДК

Голямата звезда ще раздава автографи върху новата си книга със съвети към млади спортисти

OFFNews 08 юни 2017 в 21:22 3431 0

Христо Стоичков ще представи лично новата си книга „Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8“ /“Книгомания“/ на 14 юни от 12 до 13 ч. между Билетния център и Моста на влюбените до НДК.

Той ще готов не само да раздава автографи, но и да демонстрира с топка как работят неговите правила пред публиката на премиерата. Очаква се сред гостите да има и други прочути спортисти. Някои от най-известните имена във световния футбол вече са я оценили високо. Според Лионел Меси в книгата може да се намери „най-важното за футбола, събрано на едно място“, а според Жозе Моуриньо „когато прочетете съветите на Стоичков, вече сте много по-близо до победата“. Андрес Иниеста добавя: „Най накрая любимата игра има своя Навигатор към победата!“.

Това издание с илюстрации на Христо Тренев е под редакцията на двама утвърдени спортни журналисти - Владимир Памуков и Тодор Шабански. То дава отговор на най-важния въпрос във футбола: „Как да победим?“. Базирано е на натрупания от Стоичков опит и синтезира накратко основните принципи в играта така, че младите таланти да дадат най-доброто от себе си. Но книгата ще е полезна като ориентир не само за начинаещите играчи и за техните близки, а и за професионални футболисти, треньори и запалени фенове на най-популярния спорт. В нея ще намерят по нещо и онези, които просто искат да знаят как се преуспява в живота.

Авторът посвещава книгата си „на един от най-великите в историята на футбола – покойния вече Йохан Кройф.“ А ето какво казва във въведението Христо Стоичков за своите 88 правила: „Голяма част от тези правила използвах по време на богатата ми кариера като играч. Те ми помогнаха да спечеля толкова много победи, титли и призове, включително „Златната топка”. Тези малки хитринки бяха част от „моите тайни” сред арсенала от оръжия, с които успявах и стигах до победата. Те ми даваха предимство или накланяха везните към мен, когато нещата са били „на кантар”. Други преоткрих като треньор, после и като тв анализатор, тъй като футболът е много бързо развиваща се игра, която изисква постоянно усъвършенстване и съобразяване с най-новите тенденции.Затова синтезирах и сега предлагам кратко и ясно обяснени базисните правила, които предопределят победата. Те имат три основни цели:

1. Да създадат максимални предпоставки за сполука.

2. Да намалят грешките на твоя отбор до абсолютния възможен минимум.

3. Да принуждават съперника да греши и да се чувства объркан.“

Националната лотария подкрепя Христо Стоичков в издаването на тази книга с надеждата, че някой от читателите й може да бъде следващата българска суперзвезда в спорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови