Стоичков: Нямам роля в скандала между Генов и Пирин! Генов: Стоичков ме покани в ЦСКА-София

OFFNews 12 януари 2017 в 09:49 2336 0

Стоичков и Генов (вляво) като треньори на ЦСКА през 2013 година. Те изкараха няколко седмици, след като Ганчев се отказа да издържа клуба

Един от основните акционери на ЦСКА-София - Христо Стоичков взе отношение по скандала между "червените" и Пирин пред най-близкта му медия "Труд". Камата увери, че няма никаква роля в убеждаването на Стефан Генов да зареже "орлетата" и да се влее в треньорския щаб на столичани.

"Искам да помоля Пирин и лично директора Венко Попов да кажат дали аз съм се обаждал от името на ЦСКА за привличане на Стефан Генов. Няма да позволя името ми да се забърква в лъжи", красноречиво заяви Стоичков пред "Труд".

В същото време Стефан Генов говори пpeд вестник "Тема Спорт" относно това как се е стигнало go преминаването му на "Армията".

"Стоичков ми се обади и ме покани. Познаваме се с него от доста време, макар че не мога да кажа, че се чуваме редовно. Спрели са се на мен и това е. Дано станат нещата този път, а не както през 2013 година да не се задържа. Мисля, че шефовете на клубовете се разбират в момента", каза Генов, който напусна Пирин, за да стане асистент в ЦСКА.

Той е бил потърсен от Христо Стоичков малко преди Нова година, когато Камата бе на 10-дневно посещение в България. Още тогава е било постигнато разбирателство за ангажимента на Генов и той бе обявен при старта на зимната подготовка на 9 януари, продължава изданието, което беше собственост на "Петрол" и попадна под  контрола на Гриша Ганчев след фалита на КТБ.

Както е известно, Пирин се възмути от морала на ЦСКА-София, тъй като Генов не уведоми никого в клуба, че напуска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови