Стоянович: Не мога да се нагърбя с всички функции в Левски

OFFNews Последна промяна на 04 октомври 2018 в 10:22 1185 0

Треньорът на Левски Славиша Стоянович заяви в интервю пред БНТ 1, че има нужда от спортен директор до себе си. Такъв в клуба няма от началото на месец февруари. Тогава тази длъжност бе изпълнявана от Асен Букарев, който сега е част от щаба на специалиста.

"Трябва да има връзка между терена и офиса. Това е сигурно. Някой, който да помогне по много въпроси. Например подготовка, футболисти, анализи, идеи за новия сезон. Трябва да се говори по този въпрос. Аз не съм дошъл тук, за да правя революция, а да върша това, което умея най-добре. Ако от клуба са решили да няма спортен директор, аз ще го разбера. Но не мога да се нагърбя с всички функции, а и не искам. Моята работа е това, което се случва на терена.

Вече категорично чувствам Левски като мой отбор, въпреки че периодът, откакто съм в клуба, е кратък. От първата минута, от първата среща, която изиграхме на нашия стадион, имам приятно усещане, положителна енергия. Всичко около "Герена" ме зарежда. Трудно мога да отговоря какво точно съм променил. Отговор може да дадат феновете и журналистите, защото анализират дълбоко всичко, което се случва около отбора в последно време. Може да искате меродавна информация и от играчите. В Левски работя така, както съм го правил във всеки един отбор, който съм ръководил.

Опитвам се да съм честен към всички, да няма лъжи между нас и всички да вършим работата си. Радвам се, че футболистите бързо разбраха нашия начин на работа. Не казвам моя, защото аз съм тук с моите помощници. От една страна, връзката играч - треньор е много важна, а, от друга, и двете страни сме зависими от резултатите. Ако те не са такива, каквито ни се иска, ще бъде много по-трудно.

Още е много рано да се говори за титла. Имаме много работа, защото срещу нас има много добри отбори - Лудогорец, ЦСКА, Берое. А и други тимове могат да ти направят проблем - имаме пример от загубата с Локомотив Пловдив. Имам доста широк набор от футболисти. Не съм свикнал да работя с толкова много играчи на тренировка. Какво ще бъде през зимата - ще видим. Можем да се разделим с някого, а е възможно да се получи добра оферта и някой да бъде продаден, друг пък сам да иска да напусне.

На този етап не мислим много върху това. Имаме каквото имаме като кадри. Не можем да ги променяме до зимата и няма смисъл сега да хабим енергия по този въпрос. Всеки треньор иска да има отбор, който да изведе до голямата цел. Искам да бъда максимално отговорен и честен пред фланелката и емблемата, която носим с играчите. А относно това, което искам за Левски, е да виждам отбора още по-офанзивен, по-бърз, с по-голям контрол на топката и ситуацията на терена", каза Стоянович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови