Стърлинг: Вярвам, че ще спечелим титлата

OFFNews 01 март 2019 в 12:16 1041 0

Битката за титлата в Англия този сезон е повече от ожесточена. На няколко пъти Ливърпул и Манчестър Сити си разменяха водачеството, а сега "мърсисайдци" оглавяват таблицата с 1 точка преднина. Звездата на "небесносините" Рахийм Стърлинг вярва, че неговият тим ще обърне нещата в своя полза и накрая ще се поздрави с първото място в Премиър лийг. 

"Те наистина играят добре, но продължаваме да сме сигурни във възможностите си. Сега изоставаме като в момента битката е много оспорвана. Вярвам, че всичко ще завърши добре. Мотивацията и фокусът ни са насочени само върху това, което предстои, защото точно това е от значение."

Бившият играч на Ливъпул направи и сравнения между напрежението, което имаше в тима от града на Бийтълс през сезон 2013-14 и сегашната ситуация. Тогава петкратният европейски шампион бе на косъм от титлата, но в края на сезона не издържа и остана на втора позиция. 

„Когато бях там се усещаше много по-голямо напрежение, отколкото тук. Тогава и феновете донесоха допълнително натиск и може би затова не успяхме да станем шампиони. В Манчестър просто се концентрираме върху следващия двубой. Този сезон обаче е коренно различен от миналия, в който бяхме натрупали голяма преднина“, завърши Стърлинг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови