Спрягат Шевченко за треньор на Милан

OFFNews 12 февруари 2020 в 15:14 2202 0

43-годишният селекционер на Украйна и бивш нападател на Милан Андрей Шевченко е един от вероятните кандидати за поста треньор на "росонерите", съобщава запознатият с делата на гранда от Милано журналист от Calciomercato Даниел Лонго в Туитър.

Според източниците, техническият директор на Милан Паоло Малдини, е набелязал и германския специалист от РБ Лайпциг Ралф Рангник.

"Росонерите" планират да назначат нов наставник след края на сезона. Ако клубът не попадне в Шампионската лига или не спечели Купата на Италия, Милан възнамерява да се възползва от точка в контракта със сегашния треньор Стефано Пиоли и да го уволни без каквато и да е компенсация.

Шевченко игра за Милан от 1999 до 2006 г., както и през сезон 2008/2009. Той е начело на Украйна от 2016 г. Под негово ръководство тимът успя да се класира за Евро 2020.

Представянето на Милан не удовлетворява амбициите на собствениците и феновете. В неделя "росонерите" загубиха дербито с Интер, като допуснаха обрат от 0:2 до 4:2 през второто полувреме. Това допълнително разклати стола на Пиоли.

Шевченко беше спряган за Милан и преди година, но тогава той постави условие да продължи работата си с националния отбор на Украйна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови