Ексклузивно Иван Калчев - Глиги: Връщам се, за да участвам в същата война, но с други средства

Спортният директор на ЦСКА: Не трябва да допускаме по-малките отбори да обърнат коремите

OFFNews Последна промяна на 22 март 2020 в 09:11 1526 0

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета сподели своите виждания за тежките времена, в които изпадна футболът заради вихрещата се пандемия от коронавирус. Той го стори пред медия в родината си, преди да стане ясно, че част от отборите ни ще искат първенствoто да бъде прекратено.

Джарета заяви, че ще е хубаво шампиoнатите на Стария континент да завършат. В противен случай по-малките клубове образно казано ще "обърнат коремите", тоест, ще фалират.

"В момента съм в България. Тук почти всичко веднага бе затворено, още с първите признаци, действаше се бързо", обясни Джарета в интервю за италианския Messaggero Veneto, цитиран от "Тема Спорт".

"Трябва да се каже, че футболистите са преди всичко хора и се нуждаят от чисти глави, за да играят. В този момент не виждам как футболистите ще се съберат и ще тренират заедно. Не виждам кой ще е спокоен да говори с другия от близко разстояние, камо ли пък да стои в кръг със съотборниците и да слуша наставленията на треньора преди занимание", посочи той.

Според Джарета първенствата навсякъде трябва да бъдат доиграни. "Важно бе да се спре. В момента бе избрано по-малкото зло - да се измести европейското първенство за догодина. Но какво друго ще се случи?

Сега трябва да се направи така, че да бъдат защитени клубовете, особено малките. Ще дам пример - в Серия "А" има за доиграване 124 мача. Което кореспондира на 316 млн. евро от тв права.

Ако първенството не завърши, то е напълно правдоподобен сценарият, при който Sky и Dazn (б.р. - фирмите, държащи правата за излъчване на мачовете) да поискат да не платят тази сума.

Ясно е, че клубовете ще се затруднят в такава ситуация. Защото те очакват разпределението на тези пари. Не трябва да се допуска по-малките да обърнат коремите", каза Джарета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови