Спират лечението на Пеле, в Бразилия чакат най-страшното

OFFNews 03 декември 2022 в 19:42 9383 0

Пеле

Снимка Getty Images

Пеле

Футболната легенда Пеле, наричан Краля на футбола, се намира в много тежко състояние и в Бразилия се опасяват, че това са последните му дни живот.

Местни медии съобщават днес, че тялото му вече не реагира на прилаганата му химиотерапия, заради което това лечение е спряно.

По тази причина в момента той получава само палиативно лечение и медикаменти, които единствено му помагат да не усеща толкова силна болка, без обаче да го лекуват. Палиативното лечение включва всеобхватни грижи за поддържане на добро качество на живот на всеки онкоболен пациент.

Преди няколко дни 82-годишната легенда на футбола беше приет за пореден път в болницата в Сао Пауло, за да премине преглед, след като претърпя операция заради тумор на дебелото черво през септември миналата година. Оказа се, че той е и с респираторна инфекция.

Пеле е единственият трикратен световен шампион по футбол (1958, 1962, 1970). Той има 77 гола в 92 мача за Бразилия. Пеле е признат за най-добър футболист на 20 век от Международната футболна федерация (ФИФА). Бразилецът е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като автор на 1279 гола в кариерата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови