След провала с Де Лихт Челси се насочва към бранител на ПСЖ

Василен Петров 18 юли 2022 в 15:02 1711 0

Преснел Кимпембе

Снимка Getty Images

Преснел Кимпембе

След като трансферът на Матайс де Лихт в "Байерн Мюнхен" е почти сигурен, най-новата цел на "Челси" се казва Преснел Кимпембе. Томас Тухел вече е работил с бранителя в "Пари Сен Жермен" и го иска на „Стамфорд Бридж“.

Говори се за цена от около 40 милиона паунда, въпреки че преди няколко дни новият наставник на ПСЖ Кристоф Галите заяви, че двамата с Кимпембе се смеели заедно на писанията по медиите.

Челси вече си осигури услугите на Калиду Кулибали от "Наполи", но иска да привлече още един централен защитник до края на летния трансферен прозорец, след раздялата с Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен. Рюдигер и Кристенсен си тръгнаха от тима като свободни агенти, за да преминат съответно в "Реал Мадрид" и "Барселона".

Освен с Кимпембе, английският гранд преговаря и за Жул Кунде от "Севиля", който е трансферна цел и на "Барселона".

В последно време се заговори и за възможността Кимпембе да замени Де Лихт в "Ювентус". Всичко около трансфера на нидерландския защитник от "Торино" в Мюнхен е почти договорено, като цената ще бъде в рамките на 75-80 милиона евро плюс още 15-20 милиона евро бонуси.

Преснел е световен шампион с Франция от 2018 година и шесткратен шампион на Франция с ПСЖ. Защитникът е продукт на академията на клуба и има 220 мача за първия отбор, в които е отбелязал и три гола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!