Славия записа безпроблемна победа над Етър

OFFNews 29 ноември 2019 в 18:32 1268 0

Славия победи Етър с 2:0 в първи двубой от 18-ия кръг в Ефбет Лига, игран на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

"Белите" започнаха по-активно среща и още в третата минута Радослав Кирилов стреля в ръцете на Христов Иванов от изгодна позиция.

Три минути по-късно Дарко Тасевски намери непокрития Георги Йомов и той откри резултата в полза на "белите". Десет минути след това Кирилов напредна към вратата на домакините и от близка дистанция би в тялото на Иванов.

В 20-ата минута беше най-чистото положение в полза на "виолетовите". Крум Стоянов би с глава отблизо, но националът Георги Георгиев отби удара му с крак.

В 27-ата минута Тасевски намери Йомов в наказателното поле, Стоянов опита да върне топката към вратаря Иванов, но кълбото достигна до нападателя Илиян Мицански и той реализира лесно второ попадение за Славия.

В самия край на първата част на мача на стадион "Ивайло" силен шут на Йомов срещна страничната греда на вратата на домакините.

През втората част славистите пропуснаха още няколко стопроцентови голови положения. В 62-ата минута Иванов спаси опасен шут на Кирилов, а десет минути след това Йомов не успя да се разпише за втори път, след като остана на празна врата, но беше блокиран от Иван Иванов.

В добавеното време Иван Стоянов центрира от фаул, Милен Гамаков опита да изчисти топката, но тя срещна напречната греда зад Георгиев.

Така Славия прекъсна серия от три поредни двубоя без победа и се завърна на пето място в класирането. "Белите" са 26 точки, като изпреварват едновременно Берое (24 точки), Черно море (24 точки) и Арда (25 точки). Етър пък остава десети със 17 пункта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови