Славия спря устрема на Левски

OFFNews 12 октомври 2022 в 19:23 1184 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Левски пропусна да се изравни с лидера на върха в Първа лига

Славия победи с 2:1 Левски като домакин в отложен мач от третия кръг на българската футболна Първа лига, с което "белите" изпревариха столичния си съперник в класирането. Те са на пето място с актив от 24 точки и водят пред "сините" с успеха в директния мач на стадион "Александър Шаламанов".

Славия и Левски са с по точка зад ЦСКА-София и Локомотив (Пловдив), две зад Лудогорец и три зад лидера ЦСКА 1948.

Левски създаде първото положение в десетата минута. Центриране от лявото крило намери Роналдо самотен на далечната греда, но ударът на бразилския нападател на "сините" бе твърде слаб и не представляваше опасност за Светослав Вуцов.

Заплахата в 22-та минута бе далеч по-голяма. Вуцов първо отрази силен и точен шут на Георги Миланов, а в последвалия корнер стражът на националния отбор бе преодолян от точен удар на Роналдо с глава. Ертан Томбак обаче бе на позиция на голлинията и спаси сигурен гол.

Славия отговори в 29-ата минута с прекрасен гол на Галин Иванов. Ветеранът получи топката пред наказателното поле, залъга десния бек Абдулахи Шеху и изпрати изключителен удар по диагонала, с който не остави възможност за спасяване на Пламен Андреев.

Славия отбеляза още един гол в началото на второто полувреме чрез Кристиан Добрев и Емил Стоев, които влязоха в игра в 17-ата минута на мястото на контузените Тони Тасев и Ахмед Ахмедов. Добрев преодоля Хосе Кордоба и асистира за точен удар на Стоев близо до дузпата, но Станислав Тодоров отмени попадението заради засада преди центрирането.

Славия вкара за трети път в 71-та минута и този път голът бе редовен. Галин Иванов изведе Кристиан Добрев по дясното крило и той центрира към по земя към още една резерва - Кемело Нгуена, който бе точен за 2:0.

Левски получи моментално възможност да елиминира един от головете, след като Цунами центрира към непокрития в наказателното поле Марин Петков, чийто удар от пет метра обаче бе отразен от Вуцов. Юношата на "сините" получи още една възможност в третата минута на добавеното време след центриране на Филип Кръстев и този път бе точен за 1:2.

Левски не успя да изравни в оставащите три минути и Славия спечели мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови