Славия се справи с Пирин, вижте схемата при плейофите

OFFNews 19 март 2018 в 19:25 4771 0

Снимка pfcslavia.bg

Славия победи Пирин последната среща от редовния сезон на Първа лига. Столичани се наложиха с 3:1, с две попадения на Галин Иванов и едно на Ивайло Димитров. Точен за гостите беше Благов.

"Белите" завършват на седмо място в подреждането. Така те ще са в поток с 10-ия, 11-ия и 14-ия. Останалите - 8-и, 9-и, 12-и и 13-и, ще са в другата група.

Ето втората осмица в Първа лига:

Група 1: Славия, Черно море, Пирин Благоевград, Витоша Бистрица

Група 2: Септември София, Локомотив Пловдив, Дунав, Етър

Ето и какво се случва от тук нататак в плейофите:

Класираните от 1-во до 6-то място оформят първа шестица и играят помежду си на разменено гостуване. Победителят от първата шестица печели шампионската титла.

Завършилият на второ място се класира за участие в турнира Лига Европа. Третият в класирането на първата шестица ще участва в плейоф за влизане в турнира Лига Европа срещу съперник от втората осмица.

След края на редовния сезон отборите, класирани от 7-мо до 14-то място, оформят две групи по 4 отбора - Група 2 и Група 3.

В група 2 са 7-ият, 10-ият, 11-ият и 14-ият.

В група 3 се включват 8-ият, 9-ият, 12-ият и 13-ият.

Отборите от всяка група играят по два мача на разменено гостуване по системата всеки срещу всеки. След груповата фаза отборите се изправят във четвъртфинални елиминации в два потока:

В първия поток  първите два отбора от всяка група (Група 2 и Група 3) се изправят един срещу друг на кръст. Във втория поток на същия принцип играят 3-ите и 4-ите от групите. Четвъртфинлите са в два мача на разменено гостуване, домакин в първия мач е отборът с по-ниско класиране в групата.

Победителите от първите два четвъртфинала се изправят в полуфинал, който се провежда в две срещи на разменено гостуване. Домакин в първата среща е отборът с по-ниско класиране в редовния сезон. Загубилият първия полуфинал заема 8 място в крайното класиране. Загубилите 1/4 финал 1 и 1/4 финал 2 завършват съответно 9 -ти и 10-ти.

Победителят от първия полуфинал играе бараж в един мач за класиране в Лига Европа срещу третия от първата шестица, който е домакин. Във втория поток победителите от третия и четвъртия ¼ финал играят полуфинал. Загубилите тези ¼ финали оформят последния полуфинал.

Победителят от 1/2 финал 2 запазва мястото си в Първа лига. Загубилият ½ финал 3 изпада във Втора лига. Загубилият 1/2 финал 2 играе срещу 3-тия в класирането на Втора лига.

Победителят от 1/2 финал 3 играе срещу втория в класирането на Втора лига. Загубилите плейофите за оставане, ще играят във Втора лига през следващия сезон.

*Информацията е ползвана от официалния сайт на БФС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови