Славия съсипа Левски насред Герена

OFFNews 01 март 2020 в 16:19 3359 0

Левски загуби от Славия с 1:2 в мач от 23-ия кръг на Първа лига и разочарова хилядите фенове на "сините", които бяха отишли на стадион "Георги Аспарухов".

"Белите" се наложиха напълно заслужено, а успехът им можеше да е много по-убедителен, тъй като почти всяка тяхна атака създаваше сериозна опасност.

Попаденията за гостите отбеляза Ивайло Димитров в 7-ата и 54-ата минути, а голът за 26-кратните шампиони бе дело на Найджъл Робърта в 27-ата.

В трети пореден двубой, левскарите завършиха срещата с човек по-малко заради директен червен картон на Дени Алар, а в началото на мача една от звездите на тима Паулиньо бе принудително заменен, след като получи много тежък удар в главата.

Първият гол за Славия дойде след като Димитров бе изведен срещу Милан Миятович от Филип Кръстев и с едно докосване успя да преодолее стража на "сините" и да прати топката в мрежата. В 10-ата минута Спиерингс стреля от разстояние, но не успя да затрудни Антонис Сергиакис.

В 27-ата минута „сините“ все пак изравниха, след като Найджъл Робърта са разписа с глава след отлично центриране от корнер на Дени Алар. Четири минути след подновяването на полувремето „Славия“ удари греда чрез Ивайло Димитров стреля опасно от близка дистанция по диагонала, но ударът му срещна напречната греда.

В 54-ата минута Галин Иванов нахлу в наказателното поле, където подаде успоредно на гол линията на Ивайло Димитров. Той първо настъпи топката и падна, но след това успя да я добави в мрежата на Миятович.

Така Славия продължава с победния си рейд през пролетта и записа трети пореден успех. Левски пък още не е печелил след подновяването на първенството и допусна първа загуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови