Славия отстрани Левски за Купата след късна драма

OFFNews 17 март 2021 в 20:39 2624 0

Отборът на Славия се присъедини към Арда и Лудогорец на полуфиналите в турнира за Купата на България, след като отстрани Левски с 2:1. Двубоят се проведе на стадион "Славия", а до развръзката се стигна след късна размяна на голове. 

Славия бе по-активният отбор в нападение и стигна до гол в 77-та минута. "Белите" организираха атака отдясно и топката стигна до Макрилос в наказателното поле. Първият удар на австралиеца беше блокиран, но с втория изстрел по тревата той преодоля вратаря на Левски Зоран Микулич за 1:0.

Левски успя да изравни в 86-ата минута, когато появилият се като резерва малко по-рано Марин Петков получи топката пред наказателното поле и я вкара във вратата на "белите" с топовен шут от около 30 метра.

Славия обаче поведе отново в 89-ата минута, когато Драган Михайлович върна грешно топката назад и тя бе отнета от домакините. Ивайло Димитров подаде на Калоян Кръстев на чиста позиция и централният нападател на "белите" вкара за 2:1 със силен удар от десния ъгъл на наказателното поле.

Славия този път задържа предимството си и се класира на полуфиналите за Купата на България. Двата отбора ще се срещнат отново на "Герена" през уикенда в мач от Първа лига и Левски ще има шанс за реванш.

Отборите на ЦСКА и Ботев Враца ще определят четвъртия полуфиналист утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews