Феновете на Левски със селфи от полицията

OFFNews 13 юли 2017 в 14:11 4383 2

18-те фенове на Левски, които бяха прибрани в районното в Задар, демонстрираха отлично настроение. Те дори си направиха селфи от полицията.

"Сините" привърженици бяха прибрани да пишат обяснения. Няколко от тях участваха в сбивания в Сплит. Колата на човек от агитката, нощуващ в Задар, беше запалена.

Във фейсбук се появиха и снимки на обгорялото БМВ. Ясно е, че собственикът му ще трябва да търси нов автомобил.

Както е известно, дипломатическите ни служби се притекоха веднага на помощ на левскарите по молба на клубните шефове. Те получиха уверенията на хърватската полиция, че виновниците са палежа ще бъдат издирени и наказани. Не е ясно обаче дали за боевете няма да го отнесе и някой българин.

Искрата пламна след припомняне на хърватски медии защо Левски има наказание за евромачовете. Разпространени бяха обясненията в любов на част от сектор "Б" към Аркан и Ратко Младич, сръбски главорези от войната след разпада на Югославия. Едва ли в Хърватия има по-мразени личности от двамата.   

От Левски пък обявиха важна информация за българските фенове в Сплит, които ще присъстват на двубоя с Хайук от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Ето и цялото съобщение:

"ПФК Левски получи потвърждение от местните власти в Хърватия относно придвижването на привържениците преди мача с Хайдук днес.

Органите на реда ще посрещат и ескортират всички автомобили с български фенове до стадиона преди предстоящия двубой. Ескорът ще започне още преди навлизането в населеното място.

На стадиона до сектора за „сините“ привърженици е осигурен безплатен охраняем паркинг. Местните власти ще осигурят пълно съдействие по придвижването в региона и ще насочват автомобилите към спортното съоръжение".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!