Скандалът с избора на Меси за №1 на ФИФА се разраства

OFFNews 27 септември 2019 в 13:39 2600 0

Сериозни обвинения към ФИФА за манипулиране на вота за избор на футболист №1 на годината вече се сипят от различни страни.

Припомняме, че на церемония в Милано приза The Best вече връчен на аржентинеца Лионел Меси, следван от Вирджил ван Дайк и Кристиано Роналдо, който пропусна награждаването. Във вота права на участие имаха капитаните и националните селекционери на страните, членки на ФИФА, както и представители на медиите.

Отчетен беше и гласът на феновете. След награждаването на страницата на ФИФА бяха качени всички анкети и заваляха обвинения, че част от тях са манипулирани.

Капитанът на Никарагуа Хуан Барера заяви, че дори не е гласувал, тъй като е изпуснал сроковете. Срещу името му обаче стоеше попълнена по следния начин анкета - Лионел Меси, Садио Мане, Кристиано Роналдо.

На следващия ден и селекционерът на Судан Здравко Логарушич реагира по същия начин. Той твърди, че е гласувал за Мохамед Салах, Садио Мане и Килиан Мбапе.

В сайта на ФИФА пише, че е дал гласа си за Меси. От Египет също реагираха, като обвиниха ФИФА, че гласовете им не са отчетени. Представителят на медиите е с отчетен глас, но в анкетата си той е поставил Салах едва на третко място.

Това обиди нападателя на Ливърпул, който изтри от информацията за себе си в Туиътър това, че играе за Египет и остави само тази, че е играч на "мърсисайдци".

От ФИФА се защитиха и в трите случая, но съмненията за манипулация остават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови