Скандал за трактори разтърси Ювентус

OFFNews 23 юни 2017 в 19:32 2055 0

Бащата на един от най-големите таланти в световния футбол Мойс Кийн заплаши да накара сина си да напусне "Старата госпожа", след като навърши пълнолетие заради неизпълнено обещание за доставка на трактори.

Пикантният скандал беше разкрит от британския "Индепендънт".

Бащата на 17-годишния футболист върти селскостопански бизнес на крайбрежието на родината им Кот д'Ивоар и тракторите са му нужни, за да обработва земята.

Те били обещани от шефовете на Ювентус, след като го помолили да убеди сина си да остане в Торино. Кийн бил изкушаван от скандалния агент Мино Райола да отиде в Англия, но след намесата на бащата останал в Ювентус.

"Сега ми казват, че нямали пари за обещаните трактори. Предложиха добра заплата от 700 000 евро на сина ми, но обещаното си е обещано.

Ако не си спазят това, което са поели ангажимент към мен, ще посъветвам детето да не подписва нов договор и като навърши пълнолетие, да си тръгне без пари", казва Кийн старши.

Младокът дебютира през ноември 2016 г., а в 34-ия кръг вкара и първия си гол срещу Болоня. Така той стана първият роден през 2000 г. футболист с попадение в Серия А.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови