Силвано Пранди: Трябва да изтрием загубата от съзнанието си

OFFNews 16 юни 2019 в 10:47 1413 0

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди коментира сподели след загубата от Япония, че "трикольорите" трябва да забравят тази среща максималко бързо.

"Не направихме нищо, за да спечелим мача. Мач, който не може да се коментира, поне от гледна точка на треньора. Приличахме на отбор, който започва да учи азбуката на волейбола.

Трябва да изтрием този мач от съзнанието си. Направихме седем грешки от сервис в тайбрека, четири от които последователно. За каква тактика да мислим, щом не можем да вкараме топката в игра.

Започнахме да губим мача от първата точка на първия гейм. Какво трябва да променим за следващия мач с Италия ли? Всичко. Трябва да започнем да играем волейбол, защото истината е, че днес не играхме волейбол", каза Пранди.

Неговият колега Юичи Накагаичи не пропусна да похвали родните фенове и атмосферата в Двореца на културата и спорта във Варна.

"Българската публика беше невероятна и това прави изживяването от победата още по-приятно. Сервирахме отлично в хода на целия мач, но имахме проблеми с други елементи.

Трябва да работим върху подобряване на атаката си. Българите направиха много грешки от сервис в тайбрека, което ни даде необходимото предимство", сподели Накагаичи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови