Швейцария обърка сметките на Сърбия (видео)

OFFNews 22 юни 2018 в 22:55 2940 0

Швейцария победи Сърбия с 2:1 в двубой от Група Е на световното първенство, игран на стадион "Калинград". "Кръстоносците" вече имат 4 точки от два мача и отстъпват на лидера Бразилия само по голова разлика.

Сблъсъкът премина на много високо темпо, двата отбора предложиха страхотна битка за всяка педя терен, а през първото полувреме над всички беше сръбската деветка Александър Митрович. Именно той откри резултата още в 5-ата минута след подаване на Душан Тадич и грешка при изнасянето на топката на Стивън Цубер.

После "орлите" пропуснаха няколко чудесни възможности да удвоят преднината си, в началото на второто полувреме Гранит Джака със страховит удар от дистанция изравни. Малко след това Джердан Шакири нацели гредата, но в 90-ата минута той донесе успеха за "часовниците" след брилянтна контра.

Загубата тази вечер може сериозно да обърка сметките на тима на селекционера Младен Кръстаич, който в последния кръг се изправя срещу възродената Бразилия. Сърбите са трети с 3 точки. Всичко ще се решава в последните мачове. Швейцария ще се изправи срещу аутсайдера Коста Рика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови