Ще пожали ли Манчестър Сити ФК Копенхаген в двубой oт Шампионска лига

Василен Петров 11 октомври 2022 в 11:28 1465 1

ФК Копенхаген срещу Манчестър Сити

Снимка Getty images

Очакват се промени и в двата отбора поради контузии и нуждата на някои футболисти от почивка

Манчестър Сити регистрира три поредни победи в група "G" и ще се стреми към още една по време на гостуването си на ФК Копенхаген в Шампионската лига.

Датският състав не оказа абсолютно никаква съпротива в първата среща на стадион "Етихад", а освен това още не са отбелязали и гол в груповата фаза на турнира. Очаква се наставникът на "гражданите" Хосеп Гуардиола да направи рокади в състава си с цел да даде почивка на някои от футболистите си преди важния мач с Ливърпул. 

Това автоматично навежда на мисълта, че суперзвездата Ерлинг Холанд може да остане на резервната скамейка, а атаката да бъде водена от аржентинския нападател Хулиан Алварес. 

Освен шанса да се изправят срещу един от най-силните отбори в света, ФК Копенхаген трябва да се справя и с отсъствието на редица контузени състезатели като Амоо, Бабакар, Корнелиус, Расмус Фалк, Карамоко, Оиконому, Оскарсон, Денис Вавро и капитанът Зека. 

Триото английски национали на Сити пък - Калвин Филипс, Джон Стоунс и Кайл Уокър също няма да могат да вземат участие в днешната среща поради контузии.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови