Шок за Франция, Бензема пропуска Мондиал 2022

OFFNews 20 ноември 2022 в 13:28 1542 0

Карим Бензема

Снимка Getty Images

Нападателят получи тежък удар

Нападателят на националния отбор на Франция Карим Бензема няма да играе на световното първенство по футбол в Катар, което се открива по-късно днес, съобщи Френската футболна федерация.

Носителят на "Златната топка" за 2022 година има мускулна травма, заради която напусна тренировката на тима в събота още в самото ѝ начало.

"Изключително тъжен съм за Карим, който си бе поставил това световно първенство като основна цел. Въпреки този огромен удар по френския отбор, аз имам пълна вярва в останалите играчи. Ние ще направим всичко, за да се справим с това голямо предизвикателство, което ни предстои", каза в изявление старши треньорът на "петлите" Дидие Дешан.

Бензема вкара 44 гола в 46 мача през миналия сезон и помогна на Реал Мадрид да спечели Шампионската лига и титлата в Испания, което му донесе и "Златната топка" - най-престижното индивидуално отличие е света на футбола.

През 2014 година той бе голмайстор за Франция на световното първенство в Бразилия, но след това не бе викан в националния отбор в продължение на шест години заради участието си в скандал с изнудване на съотборника си Матийо Валбуена. По тази причина Бензема не игра и на световното първенство в Русия преди четири години, на което Франция спечели втората в историята си световна титла.

През миналата година Бензема отново бе върнат в националния тим и за 16 мача има 10 гола.

"Никога не съм се предавал, но тази вечер трябва да помисля първо за отбора, както винаги съм правил. По тази причина трябва да отстъпя мястото си на някой, който може да помогне на отбора. Благодаря на всички за подкрепата, която ми пращате", написа нападателят на Реал в профила си в Инстаграм.

С отпадането на Бензема Франция губи поредна звезда за това световно. Аут от турнира в Катар вече са Пол Погба, Н'Голо Канте и Кристофър Нкунку, които имат различни травми.

Първият мач на Франция в Катар ще бъде във вторник срещу отбора на Австралия.

Отсъствието на Бензема означава, че за пръв път от 1978 година актуалният носител на "Златната топка" няма да играе на световно първенство. Последният подобен случай е с датчанина Алан Симонсен, който не играе на световното през 1978 година, тъй като неговият национален отбор не успява да се класира за турнира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews