Шефът на латвийския футбол идва на преговори за треньора на Левски

OFFNews 10 януари 2019 в 14:49 987 0

Снимка levski.bg

Президентът на Латвийската футболна федерация Каспарс Горкс ще посети лично България, за да преговаря за треньора на Левски - Славиша Стоянович, съобщава местната онлайн медия sportacentrs.com, цитирана от БНТ.

Както е известно, словенецът е получил предложение да поеме националния отбор на прибалтийската страна, но той има действащ договор с Левски и не може да напусне без позволението на клуба.

"Остана само още една въпросителна и когато тя отпадне, ще ви кажа какво и как", каза Горкс и добави, че целта на федерацията е новият национален селекционер да подпише до Изпълкома на 15-и януари. От sportacentrs.com добавят, че главата на местния футбол възнамерява сам да посети България тези дни, за да финализира сделката за Стоянович.

Остава обаче неясно дали Горкс всъщност ще преговаря със Спас Русев, защото днес Левски заминава на лагер в Кипър, който ще продължи и отвъд датата 15-и януари, спомената от президента на латвийската федерация.

"Докато не уредим всичко и не подпишем договор, няма да назовавам специфични имена. Медиите имат навика да ровят дълбоко и няма как да не призная факта, че публичността на тези преговори оказа пряк ефект върху тях. Когато всичко приключи, ще обявя името на новия селекционер. В момента не искам неразбирателства и интерпретации.

Няма да кажа имената на кандидатите. Ще обявя детайлите, когато всичко е готово", продължи президентът на местната федерация.

От sportacentrs.com твърдят, че Стоянович остава цел номер 1 за Горкс, въпреки че самият треньор каза на пресконференция във вторник, че ще остане в Левски поне до лятото. Друг кандидат за поста е Виктор Скрипник от ФК Рига, който ще получи идентична заплата като Стоянович, ако се стигне до преговори с него.

Украинецът обаче може би ще иска по-голяма, уточняват от sportacentrs.com.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови