Шампионатът в Серия А най-вероятно няма да бъде подновен

OFFNews 15 април 2020 в 10:26 1249 0

Шампионатът в италианската Серия А най-вероятно няма да бъде подновен. Такова мнение изказа заместник министърът на здравеопазването Пиерпаоло Силери, цитиран от журналиста от beIN Sports Танкреди Палмери.

По-рано Палмери съобщи, че правителството на страната планира да забрани провеждането в Италия на мачове в присъствието на зрители до януари 2021 г. заради пандемията от коронавирус.

"Малко вероятно е в настоящата ситуация шампионатът да се поднови", отбеляза Силери, цитиран от БГНЕС.

Първенството на Италия бе преустановено в началото на месец март във връзка с разпространението на коронавируса. Президентът на Футболната федерация на Италия вече каза, че турнирът хипотетично може да бъде подновен на 17 май. Той не изключи варианта, при който шампионатът да завърши през септември-октомври.

В Серия А отборите са изиграли по 25-26 мача от 38 планирани. Лидер Ювентус с 63 точки, следван от Лацио с 62 и Интер Милано с 54. Турнирът за Купата на Италия също бе прекратен в полуфиналната фаза.

Италия е третата най-засегната страна от коронавирусната инфекция в света след САЩ и Испания. Заразени са 162 500 човека, смъртните случаи са над 21 000, оздравели са повече от 35 000.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови