Шалке 04 си тръгна с точка от Мюнхен

OFFNews 04 февруари 2017 в 18:50 2823 0

Лидерът Байерн (Мюнхен) не успя да пребори Шалке 04 у дома в среща от 19-ия кръг на Бундеслигата, записвайки равенство 1:1.

Това беше първи за "баварците" на "Алианц Арена" за годината и резултатът определено разочарова феновете по трибуните.

Това пък обаче дава шанс на преследвача РБ (Лайпциг) да съкрати изоставането си при победа над Борусия (Дортмунд) по-късно днес.

Полският нападател Роберт Левандовски вкара за шампионите в 9-ата минута, но само 4 минути по-късно Налдо изравни. Двата отбора удариха и по една греда до края на мача. До днешното равенство баварците бяха в серия от седем победи за първенство.

В друг мач от кръга Борусия Мьонхенгладбах постигна убедителна победа с 3:0 над Фрайбург у дома и се изкачи с три позиции в класирането и вече е 10-и с 23 точки, докато Фрайбург върви 8-и с 26.

В последния за деня мач от кръга Борусия (Дортмунд) нанесе трета поредна загуба на РБ (Лайпциг) като гост в Бундеслигата, след като го победи с 1:0 на "Сигнал Идуна Парк". Пиер-Емерик Обамеянг беше точен в 35-ата минута с глава след асистенция на Усман Дембеле. Загубата на тима от Лайпциг зарадва най-вече Байерн (Мюнхен), който увеличи на 4 точки преднината си на върха. В същото време домакините си върнаха третата позиция, но изостават на 8 точки от днешния си съперник.

Останалите резултати от кръга:

Херта - Инголщат 04 1:0, Кьолн - Волфсбург 1:0, Хофенхайм - Майнц 05 4:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови