Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сенегал шокира Полша на старта

OFFNews 19 юни 2018 в 20:32 2834 0

Отборът на Сенегал хвърли бомбата в първия кръг на груповата фаза на световното първенство в Русия, след като надви Полша с 2:1 в мач от група Н. Това беше първа победа за тим от Африка на Мондиала.

На стадион "Спартак" в Москва играчите на Сенегал показаха скоростен и прагматичен футбол, докато поляците бяха беззъби в атака, въпреки сериозните имена в предни позиции, като Роберт Левандовски и Аркадиуш Милик. Резултатът беше открит в 37-ата минута, когато халфът на Евертън Идриса Гей стреля от далечно разстояние, ударът се отби от бранителя на Полша Тиаго Чонек и излъга Войчех Шчесни, като в крайна сметка голът бе записан на името на Чонек.

Селекционерът на Полша Адам Навалка направи една промяна на почивката, която даде резултат и тимът започна по-силно втората част. Когато изглеждаше, че европейският отбор може да стигне до изравнително попадение, Сенегал стигна до втори гол, дошъл след поредица от грешки на поляците.

Криховяк върна опасно една топка назад, след като не видя присъствието на Мбайе Нианг в собствената си половина, Чонек и Шчесни не се разбраха кой да вземе топката и Нианг безпроблемно вкара за 2:0. Все пак поляците успяха да вкарат почетно в 86-та минута, когато Криховяк се разписа с глава след центриране от фал на Желински.

Във втория си мач в неделя Полша ще срещне тима на Колумбия, докато в същия ден Сенегал се изправя срещу Япония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!