Селекционерът на Германия подкрепи Кабаков за червения картон на Джан

OFFNews 14 октомври 2019 в 09:56 2372 0

Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов защити решението на родния съдия Георги Кабаков да изгони Емре Джан при снощната победа на бундестима над Естония (3:0).

Световните шампиони за 2014 година се оказаха в трудна ситуация рано в мача, когато българският съдия прати халфа преждевременно под душовете но след почивката набързо решиха всичко, за да стигнат до триумфа. Два гола вкара Илкай Гюндоган и асистира на Тимо Вернер.

Германия има 15 точки в своята Група С и при победи над Беларус и Северна Ирландия в оставащите си два мача, ще се класира за финалите.

"Преди всичко съм изключително щастлив, че спечелихме. Получи се здрава работа, особено след като толкова рано останахме с човек по-малко. Не допуснахме гол, вкарахме три гола и взехме три точки. Цялата седмица беше трудна.

На почивката си казахме някои неща, останахме спокойни и през второто полувреме заиграхме значително по-добре, без нерви.

Смятам, че червеният картон на Емре Джан е справедлив. Това беше ситуация, в която не можеш да покажеш само жълт картон.

Беше много важно да открием резултата, за да отнемем от морала на съперника. Илкай Гюндоган, Джошуа Кимих и Никлас Зюле поведоха отбора.

Това беше важно. Радвам се много за двата гола на Илкай. Изпратихме седмица с много контузени и трябваше да импровизираме", каза Льов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!